dilluns, 16 de gener del 2012

ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ A ESPANYA

 
  • Un d’ells es el RUC RUCS: Els rucs són petits,(comparats amb els cavalls) tenen orelles llargues, una crinera recta i diverses tonalitats. Entre els seus problemes actuals, figuren els canvis d’usos i costums, lligats a la modernització de les explotacions agràries; la falta de campanyes d’educació i valoració de la raça i els problemes socioeconòmics agraris globals: envelliment, reducció de la població activa, emigració..
  • En podem trobar d’altres com: La foca monjo: La foca monjo del Mediterrani té el cos robust, el cap arrodonit i les extremitats curtes i proveïdes d’unes ungles de reduït grandària. El mascle amida uns 308 cm i pesa 340 kg; la femella amida uns 290 cm i pesa 300 kg. El pelatge és fosc (de color gris o marró) en les parts superiors i blanquegin en el ventre. La coloració sol variar en un mateix individu amb l’edat. l normalment es troba en àrees costaneres de difícil accés i allunyades de la presència humana. Sovint s’agrupa i busca refugi en les grutes marines, les entrades de les quals es troben sota l’aigua. de sorra .

  • El linx Ibèric El linx ibèric pertany a la família dels felins, en el grup dels mamífers. La seva alçada és de 55cm a 75cm i pesen entre 18kg i 30kg, la seva cua mesura entre 5cm i 15cm de llarg. És carnívor i el aliment principal és el conill. La reproducció dels linxs és a la primavera. La gestació dura uns 90 dies i normalment la camada es de 2 o 3 cries. El linx ibèric té de vida entre 10 i 20 anys. Disminució de les poblacions del conill, el seu aliment bàsic i casi exclusiu. Destrucció del mont mediterrània, del seu hàbitat característic, que es el de la seva presa principal i també del àguila imperial ibèrica, una de les rapaces més amenaçades del món (120 parelles en total)
            LINX                                                                              FOCA MONJO

3 comentaris:

  1. jo necsessito saber quina precaució hi ha per què els animals no desapareguin. o es que no fan res les companyies de que has parlat??

    ResponElimina